AGFA Compur

Agfa Compur   Agfa Compur, camera pe care am mostenit-o de la fratele geaman al bunicului meu – un arhitect ale carui lucrari inca mai exista in Bucuresti – este in perfecta stare de functionare si este insotita de un trepied metalic telescopic. Modelul de camera este cu placi si nu cu film foto si a fost folosita pana in anii 60′ astfel ca mi-au mai ramas 2 cutii sigilate de placi.
   Modelul de camera Agfa Compur a intrat in productie in 1912 in Germania si a continuat multi ani, fiind o serie cu viata lunga. Camera are la baza un ingenios mecanism de declansare construit de compania germana F.Deckel. Din pacate, pana acum, nu am reusit sa gasesc informatii despre acest model de camera, singurele informatii sunt referitoare la alte modele din seria Compur. De asemenea, camera are un obiectiv Agfa Solinear F:4.5 / 13.5 cm, avand timpi de expunere de la 1 – 1/200 sec.
   Orice informatie suplimentara despre acest model de camera este binevenita. Daca aveti date, va rog nu ezitati sa le postati.

Tagged as: , , , , , , , ,

Leave a Response

Please note: comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.