Despre mine

Eu    Nu pot sa spun ca ma caracterizeaza o anumita stare atunci cand fotografiez. Nu pot sa spun ca merg cu aparatul foto in spate si pozez tot ce misca. Pur si simplu fac fotografii atunci cand am timp, cand imi propun o anumita tinta. Principala mea tema este peisajul, atat cadrul urban si mai ales cel natural. Dar asta nu ma limiteaza, ci ma face sa experimentez, sa dezvolt si anumite puncte “slabe”. Imi place natura! Imi place sa imortalizez  trairea ei, dinamismul ei. Imi place sa calatoresc! Si atunci imi iau in spate aparatul si cand observ ceva interesant, ma opresc din drumul meu si “trag”. Recunosc, sunt exigent cu mine! Sterg zeci, sute de imagini si vad ce mai ramane. Caut tehnicul, impresia, starea, expresia din cadru, dupa niste criterii care-mi sunt si pentru mine greu de descifrat. Imi este greu sa descriu un cadru facut de mine. Ma “lovesc” de cuvinte si las imaginea sa vorbeasca singura. Dezvolt si alimentez pasiunea pentru fotografie, ma recreaza si nu ma obliga in nici un fel.

Inceputurile, prezentul si … viitorul
    Primul click s-a petrecut in 1980, cu un FED made in Rusia primit cadou de la bunica. Un click tremurat de emotie, nici nu stiam pe unde sa ma uit, cat despre reglaje sa nu pomenesc. Si acum imi amintesc acea clipa, cand am “incercat” in spatele blocului aparatul foto. Primul meu subiect, a fost fratele meu.
    Au trecut anii si imediat dupa ’89 am facut in colaborare cu fratele meu, prima achizitie: un Zenit TTL.  Apoi a urmat la rand Minolta X-7, cu obiectiv normal si cu un tele Tamron. Nu dupa mult timp am achizitionat un Nikon FA, de atunci ramanand nikonist fidel. Vremea lui 35mm a trecut odata cu aparitia DSLR-urilor, astfel ca m-am inoit cu un Nikon D70 si cateva lentile in trusa. Acum, detin un Nikon D200 cu Nikkor 18-200/3.5-5.6, Sigma 100-300/4, Sigma 150/2.8 DG Macro, Sigma TeleComverter 1.4x EX DG, Nikon Speedlight SB-600 si multe alte accesorii utile prin rucsac.

Eu, fotografia si internetul
    Primul proiect foto lansat pe internet a fost www.roplace.tripod.ro in 1999 (devenit www.roplace.ro in anul 2001), perioada in care nu erau multe poze de la noi din tara accesibile pe internet. Am vrut la vremea respectiva sa prezint cateva din colturile de la noi din tara si spun eu ca ceva, ceva am reusit. Anii urmatori a urmat dezvoltarea proiectului www.roplace.ro . In prezent, incerc sa-l refac, dar sincer ma omoara lipsa timpului. Odata cu dezvoltarea internetului, a platformelor free, am inceput proiectul de prezentare www.romeohuidu.ro , proiect mai usor de intretinut, ce are acelasi target de prezentare in principal a unor regiuni din Romania, dar si cateva instantanee realizate pe alte meleaguri. Idei sunt multe, poze sunt multe, timpul disponibil este insa  prea putin. Lucrez printre picaturi si incerc sa postez cat mai multe fotografii de la noi din tara.

Foto in Delta Dunarii, o pasiune
    Am descoperit Delta Dunarii abia in anul 2003 si de atunci in fiecare an imi fac cate un drum, doua prin Delta pentru sesiuni foto. Fotografiez peisaje si mai ales pasari. Zona preferata de mine este Sfantu Gheorghe, zona ce o consider completa din punctul meu de vedere, cu posibilitati extraordinare de cadre pentru un fotograf: lacuri, plaje salbatice, colonii de pasari, stufarisuri, canale, etc. In aceasta parte a Deltei, consider ca un fotograf de natura se poate considera implinit, diversitatea ce caracterizeaza aceasta zona permite realizarea unor instantanee memorabile. Este un loc de unde am pornit de nenumarate ori in tururi foto pe salbele de lacuri din apropiere, pe mare catre zonele virgine de plaja dar si pe canalele strajuite de stuf si salcii batrane ce ascund privirii o fauna desavarsita. Recunosc ca ori de cate ori revin prin aceste locuri raman surprins de noile posibilitati de fotografiere ce mi le ofera aici natura. O alta zona preferata este zona centrala a bratului Sulina, un loc in care am surprins cateva cadre zic eu reusite si care mi-au ramas intr-un coltisor al sufletului.
    De ceva timp, am in plan o sesiune foto “de la inaltime”, vreau sa survolez Delta Dunarii cu avionul, dar de fiecare data cand mi-am propus acest lucru a existat acel “neprevazut” ce doar a amanat acest eveniment. Pana la urma sper sa reusesc sa-mi implinesc si aceasta dorinta.

Comments are closed.